Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukončení závodní sezony 2011

30. 10. 2011

Poslední říjnový víkend byl pro hasičský Fire team ukončením závodní sezony.
Pro tuto příležitost si několik měsíců kluci z Fire teamu vychovávali dvě vietnamská prasátka.
Ta přišla na řadu v pátek, kdy se od rána u Buzíků "vařila voda"... Od Hrušků se pak přivezla vykrmená prasata a díky pohodové spolupráci všech zúčastněných a mistru řezníkovi z Boršic bylo večer přpravených 10 tlačenek, 10 velkých jitrnic, 15 kg jelitového prejtu a dalších zabijačkových pochoutek. Do 2 hodin v noci pak ještě přibyly oškvarky.
V sobotu se pak všechno navezlo na koupaliště a na Rybníček, kde už probíhaly přípravy na tuto velkou akci.
První si na zabijačce pochutnaly děti z dětského hasičského kroužku, které se sešly v jednu hodinu odpoledne. Po malé soutěži přišla na řadu zabijačka - polévka, jitrnice, tlačenka, oškvarky a také koláče.
Ve 3 hodiny se začali scházet příznivci hasičského sportu z Blatnice a také pozvaní hosté, kteří celý rok vypomáhali našemu týmu jak s přípravami, tak při závodech. Přijelo několik kamarádů z Lipova, Hrubé Vrbky, Hroznové Lhoty a ze Svatobořic.
Dohromady se nás sešlo za celou akci přes 50. 
Po přivítání a první ochutnávce zabijačky se začalo s přípravami na soutěže. Na první soutěž skvěle posloužil bazén, lajnovačka s vápnem, kolečka a staré pneumatiky. Kluci z Lipova nalajnovali v bazénu trasu a jelo se. Řidič vezl v kolečkách závozníka a 100 metrovou trasu s překážkami a kruhovým objezdem stopoval náš trenér. Skvělý moderátor z Lipova perfektně závody okomentoval. Soutěžící dali do závodů všechno a jeli nadoraz...
Nejlepšího času dosáhl domácí Laďa Šeda se synem s časem 29,31s. Druhé místo obsadila posádka ve složení Pepa Sieber ml. ve dvojici s Jakubem Buzíkem. Na třetím místě skončil Zdeněk Štangl s Julií Buzíkovou.
Pro velký úspěch se po krátké přestávce na jídlo pořádala druhá náročná soutěž, kterou vymysleli kluci z Lipova. Využila se stávající trať v bazénu a přidali jsme tam hydrant. Závodník musel po startu sebrat béčkovou hadici, za běhu ji rozmotat a připojit na hydrant. Na druhou stranu hydrantu se zapojovala proudnice, kterou měl závodník za opaskem. Dál pak pokračoval zpátky a po cestě musel smotat béčkovou hadici a donést do cíle. Opět závody skvěle komentoval lipovský moderátor . O soutěž byl velký zájem a nakonec se jej zúčastnili i zahraniční hosté z motorestu - ze Slovenska a z Čech. Soutěž se pro velký zájem protáhla do pozdních hodin a mimo mladé zkušené závodníky se jí zúčastnili také strojník Tonda Straka, trenér Petr Buzík a velitel SDH Blatnice Pepa Sieber st. Všichni to kupodivu přežili téměř ve zdraví .

Zlatým hřebem večera bylo vyhlášení výsledků druhé soutěže a předání věcných cen.
Na prvním místě se umístil Pepa Sieber ml. s časem 42 sekund. První cenou byla dvoumetová závitová tyč, hotelové papuče na jedno použití (nové) a polovina Barbusu.
Druhé místo si vybojoval lipovský borec "Švéd" s časem 43 sekund. Odnesl si hotelové papuče, ze kterých měl obrovskou radost.
Třetí místo připadlo Laďovi Šedovi, který s časem 45:50 sekund vybojoval žehličku (možná i funguje).
Poslední předávaná cena byla pro nejstaršího účastníka. Tonda Straka si tak odnesl vítěznou kytici.
Rozešli jsme se v brzkých ranních hodinách.
Ve fotogalerii dole najdete spoustu fotek z obou dnů.

 

Náhledy fotografií ze složky Zakončení závodní sezony 2011