Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svatojánská noc na Smíchově

27. 6. 2016

smichov.jpg

Sbor dobrovolných hasičů zorganizoval u příležitosti letního slunovratu Svatojánskou noc v přírodním areálu zaniklé obce Smíchov 1km nad Blatnicí. Akce byla určena pro všechny věkové kategorie a je oblíbena zejména u dětí. Vůně praskajícího ohně, opékaných špekáčků a dobrá nálada byla cítit po celou dobu večera. Pro děti bylo připraveno menší lanové centrum, taktéž byla v neustálém provozu smíchovská "lanová" houpačka. Počasí přálo, celý den a celou noc panovaly tropické teploty. Až ve 2 hodiny ráno ukončila táborák přicházející silná bouře, ale to už se rozcházeli poslední návštěvníci. Hasiči hodnotili akci jako obzvlášť vydařenou, sešlo se rekordních 80 lidí s převážnou většinou dětí.

K lepšímu komfortu nainstalovali pořadatelé dva jídelní sety, které byly po celou dobu večera plně obsazeny. Smíchov dostal taktéž nový odkládací stůl, který již u tábořiště zůstane. Jsou i nějaké plány do budoucna, co všechno by se dalo na tomto místě vylepšit, ale vše je jen o časových a tak trochu i finančních možnostech dobrovolníků. Do areálu zaniklé obce Smíchov chodí během roku spousta lidí co se starají o vysázené květiny, úklid a průběžně udržují areál v čistotě a chodu, za což jim patří velké poděkování! Je třeba poděkovat i místním službám obce Blatnice, kteří provedli potřebné pokosení celého areálu.

Smíchovský přírodní areál je k dispozici všem, každý tam může kdykoliv přijít tábořit, stanovat a pobavit se. Další společnou akci na tomto místě plánujeme na pátek 12. srpna, kdy budeme společně sledovat padání hvězd – Perseidy, lidově zvané ,,slzy svatého Vavřince“. Již teď jste srdečně zváni.

Antonín Hanák

Další fotky najdete ve fotogalerii dole.

 

Náhledy fotografií ze složky Svatojánská noc na Smíchově 2016