Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slavnostní otevření 1. hasičské výstavy v Blatnici

22. 6. 2014

 

dsc05908--2-.jpg

Několik desítek hasičů, mladých hasičů a několik málo příznivců se sešlo v sobotu u hasičské zbrojnice, aby slavnostně otevřeli výstavu věnovanou historii i současnosti hasičského sboru.
Sbor dobrovolných hasičů vznikl v Blatnici v roce 1903 a letos tak uplynulo 111. let od jeho založení. Toto krásné číslo si zaslouží oslavy stejně jako kulaté výročí.
Jako první část oslav byla otevřena výstava na opravené hasičské zbrojnici (dokončení zbrojnice  bylo vlastně skutečnou první fází letošních oslav).
Na programu bylo přivítání členů a hostů a krátké představení výstavy a historie sboru velitelem Petrem Buzíkem.
Následoval křest brožury vydané u této, pro hasiče, významné příležitosti. Kmotrem brožury se stal pan Josef Javornický, velitel 8. okrsku.
Přestřižení pásky se ujal pan Josef Javornický, pan Vladimír Hanák - starosta obce a Petr Buzík.
V následujícím programu předal starosta sboru Petr Hruška stužky za věrnost manželům Peprnovým, kteří se nemohli zúčastnit hlavních oslav o týden později.Ostatní členové byli oceněni při hlavních oslavách. Všem přítomným členům sboru předal starosta sboru Pamětní listy a dárky.
Pro návštěvníky bylo připravené občerstvení od členek sboru, slivovice a hlavně vynikající víno od našeho sponzora Vinařství Mezuliáník.
Hasičská výstava byla otevřená pro veřejnost celý následující týden v odpoledních hodinách a také jeden den pro školu. 

Dole najdete fotogalerii a další fotky jsou tady: 

Tady  je video z otevření výstavy a dole ve fotogalerii najdete fotky: 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Otevření výstavy 21. 6. 2014