Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pálení čarodějnic 30.4.2017

2. 5. 2017

img_20170430_193731a.jpgMístní sbor dobrovolných hasičů poprvé uspořádal pálení čarodějnic v prostorách zaniklé obce Smíchov nad Blatnicí.

Tato táboráková akce přilákala na Smíchov neuvěřitelných cca 160 lidí všech věkových kategorií.  Děti byli pochopitelně nejvíce ve svém živlu. Krom opékání špekáčků se mohly pohoupat na místní houpačce, nebo šplhat v připraveném "lanovém centru". Pohyb v přírodě jim byl určitě ku prospěchu. Na pálení čarodějnic přišli i malí hasiči, kteří se chvíli před začátkem akce vrátili z náročných závodů. 
Hasiči před akcí připravili areál - pokosili trávu, připravili dřevo, přivezli jídelní sety a také připravili vatru i s čarodějnicí. Ta přiletěla z Petrova se zastávkou v Kozojídkách :-)
Hasiči a Tonda Hanák se postarali i o občerstvení a pochopitelně úklid, včetně profesionálního uhašení ohně. Poslední návštěvníci spokojeně odcházeli kolem druhé hodiny ranní. 
Pro velký zájem o táborákové akce na Smíchově se uvažuje o přesunu ohniště a rozšíření laviček. Vše je ale na dobrovolnosti lidí.
Další akce na Smíchově se uskuteční v pátek 23.6.2017 a bude to "Svatojánská noc". Již teď jste srdečně zváni. 
 
Na fotky od Tondy Hanáka se můžete podívat zde: