Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letní kino na Smíchově 6.7.2019

7. 7. 2019

dsc07280.jpg

První letošní letní kino se na Smíchově konalo v sobotu 6. července a na programu bylo promítání komedie Bobule.
do jednou smíchovské letní kino navštívil ví, že je to tak trochu jiné kino - můžete sledovat film, ale také opékat při táboráku špekáčky, nebo se bavit s přáteli při sklence dobrého vína. V sobotu například pan Mičulka z Blatničky přinesl harmoniku a postaral se tak o dobrou zábavu ještě před začátkem celé akce. A o to jde především - setkat se s lidmi v příjemném prostředí a bavit se.
Letos přibyla ještě jedna novinka - otevírala se "Smíchovská galerie pod širým nebem". Impulsem byla nabídka pana Radka Štipčáka z Nové Lhoty, který nabídl svoji dřevořezbu kříže k umístění na tomto místě. 
V sobotu před promítáním filmu tak mohlo dojít k otevření malé galerie za přítomnosti kolem 100 návštěvníků filmového představení. Pan Štipčák ještě věnoval Smíchovu novou uvítací ceduli s nápisem Vitajte na Smíchově s malým skřítkem, který bude toto magické místo střežit. Doufáme, že k dřevořezbám na Smíchově časem přibudou další umělecká díla a odolají všem povětrnostním i lidským živlům.
Před promítáním paní starostka Svatava Blahynková ještě vyhlásila soutěž obecního úřadu a kulturní komise s názvem Blatnická trička na cestách. Více se o soutěži můžete dozvědět například zde:    

Potom slovo předala Petrovi Buzíkovi a Vaškovi Hučkovi, kteří v krojích sehráli scénku ze života na dědině. 
Po skončení promítání se pokračovalo besedováním u ohně a poslední návštěvníci odcházeli ze Smíchova hodně pozdě. 

Další fotky ze Smíchovské akce najdete zde