Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fašank 2011 s hasičskou zabijačkou

6. 3. 2011

Na letošním Fašanku jsme poprvé uspořádali hasičskou zabijačku.
Hasiči obsluhovali celkem 5 zabijačkových kotlů a dva stánky.
Přípravy na tuto akci zabraly několik týdnů - protože jeden stánek nám nestačil, musel se vyrobit ještě jeden stánek, pro prodej nápojů. Naše Hasicí krčma nabízela návštěvníkům tradiční svařák, který nesmí chybět na žádné zabijačce. Čepovalo se také pivo, nealko nápoje a pro zahřátí třeba čaj, nebo káva. U stánku nebylo pochyb o tom komu patří - historická hasičská halapartna, stará sekyrka a šavle byly součástí stánku.
V našem druhém stánku si mohli návštěvníci pochutnat na tradiční zabijačce. Mimo jitrnic, jelítek a tlačenky také na zabijačkovém gulášku, pečném masu a nechyběl ani ovarový talíř a polévka s krůpama. O ovar byl velký zájem a i přesto, že se vařily dva kotle ovaru, byl v krátké době vyprodaný. Ve speciální polní kuchyni, která byla vyrobená právě pro tuto příležitost, se udžovala všechna podávaná jídla teplá.
Pro obsluhu stánků jsme pořídili nové (a slušivé) zástěry s hasičským logem a nápisem HASIČI BLATNICE.
Počasí se naštěstí vydařilo a v prosluněnou sobotu přišlo hodně návštěvníků.
O kulturní program se postarala dechová hudba z Blatncie a dále mužský a ženský sbor, které navodili správnou fašankovou atmosféru.
Dík patří všem hasičům (i nehasičům), kteří se podíleli na hasičské fašankové zabijačce a přispěli tak k bezproblémovému průběhu této akce.

 

Náhledy fotografií ze složky Fašank 2011 - hasičská zabijačka