Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhé letní promítání na Smíchově 29.7.2017

30. 7. 2017

img_20170729_205647.jpg

V sobotu 29. července se konalo druhé letní kino na Smíchově. 
Ani tentokrát se nám nevyhnuly problémy - zničený rozcestník byl sice už na svém místě, ale perfektně připravený areál někdo několik hodin před promítáním polil zapáchající látkou. Neznámý záškodník využil 2 hodinové pauzy v přípravě na filmový večer a celý areál včetně dřeva na oheň, laviček kolem ohniště a stolu, polil neznámou tekutinou. Smrad byl sice nepříjemný, ale naštěstí nikoho neodradil a všichni návštěvníci byli nakonec spokojení. Sešlo se kolem 130 lidí z blízka i z daleka - nejvzdálenější návštěvníci byli z Třince, Frýdku-Místku a z Bratislavy. Našli si k nám cestu i lidé z okolních obcí - z Blatničky, Ostrožské Lhoty i Velké nad Veličkou. 
Špekáčky se tentokrát neopékaly - kvůli zákazu rozdělávání ohňů se nezapaloval táborák. Návštěvníci však nepřišli zkrátka - pochutnali si na chlebu se sádlem a "kvašákoch". Večerem opět provázeli krojovaní strýcé "Matůš a Jura" a tentokrát nechyběla ani Kača :-) 
Promítaly se tři díly Slovácka - Polénko, Parohy a Hlt za tři grajcary. Zvláště při posledním jmenovaném dílu si mohli návštěvníci vychutnat zážitek z promítání všemi smysly - byl nejen zrakový a sluchový, ale také čichový - to když na Ignáca a Vincka spadly kadibudky... Ale trocha smradu k dědině patří a večer se nakonec velmi vydařil.
Jako bonus se na závěr promítal záznam z děkovné pouti z roku 1993 od Vlastika Fojtíka. 
Už teď se můžete těšit na další promítání Slovácka, které se bude konat v pátek 11. srpna ve spojení s pozorováním Perseidů. 

Na fotky se můžete podívat tady  .