Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramboráky pod májem

28. 11. 2011

Stavění máje na hody - letos to bylo 18. listopadu - je vždycky velká událost, na kterou se přijde podívat hodně lidí. Ruční stavění máje je náročná práce a trvá několik hodin. Letos jsme se rozhodli zpestřit přihlížejícím tuto akci a připravili jsme malé občerstvení. K jídlu jsme nabízeli bramboráky a pro zahřátí dospělým svařák a dětem čaj, který byl zdarma.
Na bramboráky připravlili u Sieberů 15-ti litrový lavor těsta. Pro velký úspěch se jelo 2x přidělávat nové těsto. Nakonec se snědlo přes 40kg bramboráků. O tom, že bramboráky byly výborné svědčí i to, že si na ně chodili nejen přihlížející u máje, ale zastavovali se i kolemjdoucí a kolemjedoucí.
Ve stánku se celou dobu otáčela Jarka Žufanová, které vydatně pomáhala Kristýnka. Bramboráky smažil Tomáš Dominík, kterého večer vystřídal Jožka Žufan. Pojízdnou kuchyni na smažení bramboráků vyrobili kluci Sieberovi.
Bramboráky se prodávali od jedné hodiny odpoledne až do 23:00 hodin, kdy si na ně chodili návštěvníci hodové zábavy. Přijeli i lipovští hasiči a o zábavu bylo postaráno dlouho do noci...
 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Bramboráky pod májem