Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závody jednotlivců na 60 a 100 metrů v Petrově 21.9.2019

22. 9. 2019

dsc07807.jpg

V silné konkurenci, kdy o výsledku rozhodovaly setiny sekund, vybojovali naši mladí hasiči 3 cenné medaile.

V běhu na 60 metrů jsme měli své zástupce ve třech kategoriích:
V kategorii mladší chlapci závodil Dominik Klepáč. Své první individuální závody zvládl velmi dobře a umístil se na krásném 5. místě. 

V kategorii starší dívky jsme měli jedno zastoupení - Monika Kuřinová potvrdila svoji formu a obhájila fantastické druhé místo, kterého dosáhla i na minulých závodech v Mistříně. Musíme dodat, že po prvním kole vedla s časem 15,46. Ve druhém kole ji překonala jen jedna soupeřka a Monika si zaslouženě odnesla medaili za 2. místo.

V nejsilněji obsazené kategorii starší chlapci jsme měli hned 3 zástupce.
Nejdřív startoval Ondra Mezuliáník. Svým perfektním výkonem s časem 14,23 nenašel v prvním kole přemožitele. Při druhých pokusech se před něj na chvíli dostal soupeř z Mistřína, ale Ondra okamžitě odpověděl skvělým pokusem s časem 13,78 a svou kategorii s přehledem vyhrál a odnesl si medaili za 1. místo.

Dalším našim závodníkem byl Štěpán Žufan. Štěpán se oproti minulým závodům zlepšil o více než 2 vteřiny na skvělý čas 15,62 a v silné konkurenci obsadil skvělé 8. místo

Simon Vyskočil nezůstal moc pozadu a i přes malé zaváhání dokázal dotáhnout oba pokusy do konce pouze s minimální ztrátou. S časem 16,80 z druhého pokusu se tak zařadil hned za Štěpána a obsadil krásné 9. místo. 

Po ukončení šedesátek čekalo na závodníky přestavění trati na 100 metrů pro dorost - bariéra se zvýšila na 170 cm a kladina na délku 8 m při výšce 0,8 m. 
V kategorii mladší dorostenci startoval Ondra Mezuliáník, který i přes malé zaváhání na konci trati dosál na další cenný kov - tentokrát si odnesl bronzovou medaili za 3. místo

Posledním našim zástupcem byl Dominik Smažil, který soutěžil v kategorii starší dorostenci. V této kategorii se bariéra zvyšuje na 2 metry a kladina má výšku 120 cm a délku 8 m. Dominik zdolal náročnou trať v čase 23,57 a skončil na 4. místě. 

Všichni naši mladí hasiči zaslouží velkou pochvalu za skvěle zvládnuté závody a parádní výsledky. A také všichni, kteří sice nezávodili, ale přijeli vyjádřit svou podporu a fandit.

Video Dominik Klepáč: 

Video Monika: 

Video Ondra: 

Video Štěpán: 

Video Simon: 

Video Dominik Smažil: