Jdi na obsah Jdi na menu
 


TFA mladých hasičů ve Strážnici 12.10.2019

13. 10. 2019

dsc07922--2-.jpg

Závody TFA se řadí mezi nejtěžší hasičské závody. 
V žákovských kategoriích nás na letošních závodech ve Strážnici reprezentovalo 5 závodníků. Celkem se závodů zúčastnilo 47 závodníků, kteří byli rozděleni do 4 kategorií: mladší dívky, mladší chlapci, starší dívky, starší chlapci.

Jako první z našich startoval Simon Vyskočil, který soutěžil v kategorii starší chlapci. Trať zaběhl ve skvělém čase 2:37:20 a z 15 závodníků v této kategorii ho nakonec překonal jen jeden borec. Simon tak zaslouženě vybojoval pohár za 2. místo.

Dalším našim závodníkem byl Štěpán Žufan, který startoval ve stejné kategorii jako Simon. Štěpán zaostal za Simonem pouze o 10 vteřin a časomíru stopl v čase 2:47:76, což stačilo na krásné 4. místo.

V kategorii mladších chlapců závodil Ondra Mezuliáník. Ondra podal na trati vynikající výkon, ale při jeho pokusu selhala technika a na konci trati nesepnul spínač a nezastavil časomíru. Po dohodě s hlavním vedoucím závodu mohli Ondra a ještě jeden závodník své pokusy zopakovat. Oba startovali na konci a Ondra zabral a jeho výsledný čas byl vůbec nejrychlejším časem ze všech 47 závodníků. Časomíra se zastavila na čase 2:19:63 a Ondra si tak zajistil pohár za senzační 1. místo.

Dalším v kategorii mladší chlapci byl Dominik Klepáč. Dominikovi se první závody TFA vydařily - náročnou trať zvládl zaběhnout za 3:28:30 a ve své kategorii obsadil krásné 7. místo ze 13 závodníků.

Poslední naší reprezentantkou byla v kategorii starší dívky Monika Kuřinová. V této kategorii soutěžilo 9 dívek a Monika nenechala nic náhodě. Svým výkonem 2:49:07 se jako jediná dostala pod hranici 3 minut a s velkým náskokem vyhrála pohár za 1. místo

O velmi dobrých výsledcích našich mladých hasičů svědčí i to, že se pouze 11 závodníků dostalo s časem pod 3 minuty a z toho byli 4 z Blatnice!
Máme velkou radost, že se naši mladí hasiči umístili na předních místech a skvěte tak reprezentují náš sbor. Nejvíc nás ale těší, že je hasičský sport baví a užívají si to. Děcka, velké díky smiley.

FOTKY ze závodů najdete zde:  

VIDEO - Simon

VIDEO - Štěpán

 

VIDEO - Ondra

 

VIDEO Dominik

 

VIDEO - Monika