Jdi na obsah Jdi na menu
 


Branný závod v Hovoranech 5.10.2019

6. 10. 2019

branak.jpg

V sobotu 5. října od rána pršelo a teploměr ukazoval pouze 8 stupňů. Přesto o půl 8 ráno přišly k odjezdu všechny děti, se kterými jsme odjížděli do Hovoran na branný závod. 

V Hovoranech bylo perfektně připravené zázemí, takže všichni se mohli před deštěm schovat pod přístřešky. Trať branného závodu dlouhá více než 2 kilometry vedla převážně po zpevněných cestách, takže běh terénem v blátě byl tímto alespoň trochu zpříjemněn. Většina mladších i starších kategorií startovala v hustém dešti, ale děti byly proti dešti dobře vybavené a oblečené. 

V mladší kategorii jsme měli jednu pětičlennou hlídku. Děti si vedly velmi dobře a trať s 6-ti stanovišti zdolaly za 37 minut. Po přičtení trestných bodů z toho bylo krásné 6. místo z 19 soutěžních družstev.

Starší družstvo se také neztratilo. O něco delší trať zaběhli naši za 31 minut a po započítání trestných bodů obsadili fantastické 5. místo z 23 družstev. 

V dorosteneckých kategoriích závodili za jednotlivce Ondřej Mezuliáník (dorostenci mladší) a Dominik Smažil (dorostenci starší). 
Ondra obsadil 2. místo, Dominik skončil na 3.místě. 

Všichni, kteří se závodů zúčastnili jsou v letošním ročníku vítězové - sychravé počasí a déšť byly velkou zkouškou a všichni ji zvládli na jedničku smiley.

Za fotky díky Petře Kuřinové.

Další fotky najedete zde: