Jdi na obsah Jdi na menu
 


TFA dorostu 10.9.2017

10. 9. 2017

dsc04588--2-.jpg
V neděli 10. září se konal první ročník závodů TFA pro dorost. 
Po letošní sezoně se ze starších žáků do dorostu přesunuli další mladí hasiči a tři z nich se zúčastnili náročných závodů TFA dorostu ve Strážnici. V dorostenecké soutěži se všechny disciplíny ztížily - hadice se používají pro dospělé, kladivo má 5 kg, figurína 40 kg a bariéra je vysoká 170 cm. Jsou to prostě závody pro pořádné chlapi a jsme rádi, že ani tentokrát se naši svěřenci neztratili. V kategorii mladší dorost startovali tři naši borci - Jakub Lukšík, Dominik Smažil a Pavel Chabiča. V této kategorii bylo 13 dorostenců ve věku 15 a 16 let.

Jakub Lukšík startoval z našich jako první. Nezaváhal na žádné disciplíně a dosáhl vynikajícího času 3 minuty a 55 sekund. Dlouho si držel vedení a nakonec ho překonal jenom jeden závodník z Rohatce. Kuba si tak odnesl medaili a pohár za krásné druhé místo.
Dominiku Smažilovi se také dařilo a po vynikajícím výkonu se s časem 4:11 umístil v první polovině startovní listiny na krásném 6. místě. 
Pavel Chabiča ztratil trochu času na bariéře, ale nevzdal se a soutěž dokončil se solidním časem 4:31 a obsadil 9. příčku.  

Na závěr stačí říct jen jedno: kluci, byli jste výborní!

Fotky ze závodů jsou tady:   

Jakubovo video je tady: 

 
Video s Dominikem: 


Video s Pavlem: