Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí hasiči - okresní závody v Ratíškovicích 13.5.2017

14. 5. 2017

dsc03379.jpg
Okresní závody se letos konaly v Ratíškovicích. 
Byly to náročné celodenní závody se všemi disciplínami hasičského sportu. 
Vyjížděli jsme před 8 hodinou rádo a vrátili jsme se v 5 odpoledne. 

MLADŠÍ žáci měli na programu 4 disciplíny (požární útok, štafetu dvojic, štafetu CTIF a štafetu 4x60). Ve všech disciplínách si mladší žáci vedli velmi dobře přestože se potýkali s menšími nástrahami jako byla třeba podmáčená trať na požárním útoku u kádě. Ve všech discipílách skončili na předních místech a v konečném součtu se umístili na krásném 3. místě. 

STARŠÍ žáci měli stejné disciplíny jako mladší a navíc ještě požární útok CTIF. 
Podmínky zkomplikovalo starším žákům počasí. Zbývaly ještě dvě disciplíny, když přišla silná bouřka s kroupami. Bouřka byla naštěstí krátká a komu neuletěl stan, tak měl alespoň nějaké přístřeší. My jsem stan bránili vlastním tělem a naštěstí jsme jej udrželi... Starší žáci pak dokončili své disciplíny, které již byly poznamenané podmáčeným hřištěm. Vzhledem k situaci se vedení soutěže rozhodlo zrušit druhé pokusy na požárním útoku starších žáků. 

Ještě před tím, než se spočítaly všechny výsledky, přišla další prudká bouřka. Tentokrát delší a silnější. Stan jsme sice s pomocí rodičů a dalších hasičů udrželi na svém místě, ale na hřiště natekla voda z okolních pozemků a nakonec jsme byli rádi, že jsme se přebrodili k autům. Cesta domů byla také dobrodružná - projížděli jsme vyplavenou Strážnicí...
Všechny děti zvládly náročné závody i těžké podmínky na jedničku. 
K vyhlášení výsledků tentokrát vůbec nedošlo a poháry s medailemi budou rozdány na dalších závodech. Mladší žáci se mohou těšit na pohár a medaile za 3. místo. 
Starší žáci si půjdou pro diplom na solidní 5. místo z 20-ti družstev.

Fotky ze závodů jsou tady:   

Video mladších žáků je tady:

Video starších žáků je tady: