Jdi na obsah Jdi na menu
 


TFA mladých hasičů - 10.9.2016

10. 9. 2016

dsc02432.jpg

V sobotu 10. září se konaly dětské závody TFA (nejsilnější hasič přežije) v Hodoníně. Jak už název napovídá, jedná se velmi náročně závody a mohou se jich účastnit děti až od 10-ti let. A bylo se na co dívat - při teplotách kolem 30 stupňů se překonávaly vlastní hranice a padaly rekordy nejen teplotní. Závodů se zúčastnilo celkem 59 dětí z okresu Hodonín a ze Slovenska. 
Z Blatnice se závodů zúčastnilo 6 dětí v kategoriích mladší dívky, mladší chlapci a starší chlapci. 
Julie Buzíková a Monika Kuřinová byly zařazeny do kategorie Mladších dívek. A nasadily laťku pěkně vysoko - Julie vyhrála s časem 2:52 a posunula rekord tratě ve své kategorii o vice než 10 sekund. Monika skončila hned za ní a obě si zaslouženě odvezly medaile a poháry za své výkony. 
Simon Vyskočil se také neztratil - ve své kategorii patřil sice k nejmladším účastníkům, přesto dokázal porazit i o dva roky starší kluky a vybojoval krásné 4. místo ze 16 závodníků. 
Pavel Chabiča a Jakub Lukšík byli zařazeni do nejsilněji obsazené kategorie starších chlapců. Svou premiéru na TFA zvládli bez chyb. I když jejich umístění nebylo na předních příčkách, předvedli solidní výkony a zkusili si sáhnout na dno svých sil. 
Honza Robek neměl jednoduchou pozici v roli favorita - předchozí dva ročníky vyhrál a letos všichni čekali na jeho výkon. Ve startovní listině byl zařazen až ke konci a zápolení tak bylo napínavé až do konce. A Honza nezklamal - opět vylepšil rekord tratě, který po dnešku činí 2,06 min. Tohoto skvělého času dosáhl i přes ztrátu, kterou nabral při chybném zapojení proudnice. Zaslouženě si odnesl pohár a medaili za 1. místo. 
Pro Honzu to byly poslední závody TFA v dětské kategorii kdy vyhrál všechny 3 ročníky po sobě. Nyní bude reprezentovat Blatnici v kategorii dorostu a také mezi muži, se kterými se už zúčastnil i některých závodů. 

Tady je ještě jednou umístění našich "nejsilnějších hasičů"
Julie Buzíková - 1. místo mladší dívky
Monika Kuřinová - 2. místo mladší dívky
Simon Vyskočil - 4. místo mladší chlapci
Honza Robek - 1. místo starší chlapci
Pavel Chabiča - 21. místo starší chlapci
Jakub Lukšík - 26. místo starší chlapci

FOTKY ze závodů jsou tady   

Je nutné v souvislosti se závody TFA zmínit také podporu z řad rodičů a členů našeho SDH, kteří se podíleli na náročné organizaci závodů a podporovali naše závodníky. 

VIDEO JULIE

VIDEO MONIKA

VIDEO SIMON
VIDEO PAVEL
VIDEO JAKUB


VIDEO HONZA