Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí hasiči - závody ve Svatobořicích 26.6.2016

27. 6. 2016

dsc01652.jpg
V neděli 26. června se konaly poslední závody mladých hasičů ve Svatobořicích. Na závody přijelo 14 družstev mladších žáků a 13 družstev starších žáků. Závodilo se v Požárním útoku a ve Štafetě 4x60 metrů. Počasí se naštěstí umoudřilo a úmorná vedra vystřídalo příjemné počasí. 

Mladší žáci začali požárním útokem. Přišlápnutá hadice nás sice stála nějakou vteřinku, ale perfektní práce celého týmu a výsledný čas 22,09 stačil na třetí místo v této disciplíně. Štafetu zaběhli mladší žáci perfektně a bezchybně a druhý nejlepší čas je posunul do vedení závodů. Naši mladší žáci si za 1. místo tentokrát odvezli pohár, medaile, putovní pohár Josefa Ingra a navíc ještě dort.

Starším žákům nevyšla štafeta - první pokus byl neplatný a druhý pokus stačil jen na 11. pozici. Čtvrtým nejrychlejším útokem si umístění vylepšili ale stačilo to jen na 7. místo. 

Na těchto posledních závodech proběhlo ještě vyhlášení výsledků celého ročníku 2015-2016.
V kategorii mladších žáků se za vítěznými Svatobořicemi umístili na nádherném druhém místě mladší žáci z Blatnice. Toto umístění bylo také odměněno pohárem - pro náš tým již třetím. 
Ani v kategorii starších žáků se naši hasiči neztratiti - obsadili krásné, přesto nepopulární 4. místo. 

Fotky ze závodů jsou tady:    


dsc01599.jpgMáme za sebou velmi náročnou, ale také velmi úspěšnou sezonu. Jen v letošním roce se mladí hasiči zúčastnili 10 závodů. 
Mladší žáci přivezli celkem 7 pohárů (2x za 1. místo, 2x za druhé místo, 2 putovní poháry a pohár za celkové 2. místo). 
Starší žáci přivezli 5 pohárů (1x druhé misto a 4x třetí místo). 
Děkujeme všem mladým hasičům za nasazení se kterým se účastní tréninků a závodů, ale také brigád a dalších akcí. Děkujeme také rodičům za podporu, pomoc a fandění. Všem přejeme krásné prázdniny a těšíme se na novou podzimní sezonu. 
Silvie a Petr Buzíkovi

Video mladších žáků ze Svatobořic je zde:


Video starších žáků je zde: