Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závody v Mistříně 19. 5. 2013 + VIDEO

19. 5. 2013

V neděli 19. května se konaly další dětské závody, tentokrát v Mistříně.
Krásné počasí kazil jenom silný vítr.
Mladší žáci soutěžili v požárním útoku a ve štafetě CTIF. Starší žáci měli navíc útok CTIF. Dále se přádal závod jednotlivců, kterého se zúčastnil za Blatnici Honza Robek.
Mladší žáci začínali tradičně požárním útokem. Trať byla na silnici, mírně do kopečka.
Čas na skvěle rozběhnutém závodě zbrzdil prostřik na levém terči. Ale i tak jsme s časem 22,95 skončili v požárním útoku druzí, kdy nás předběhly pouze Svatobořice.
Na štafetě CTIF dokázali mladší žáci i přes malé zaváhání na třetím úseku štafetu zaběhnout ve skvělém čase 109,39 a tím si zajistili druhou pozici ve štafetě.
S celkovým počtem 4 bodů jsme celé závody v kategorii mladších žáků vyhráli a za první místo jsme získali pohár, diplom a velký balík sladkostí.
Starší žáci tradičně vypomáhali Kozojídkám. V útoku se jim moc nedařilo a skončili na pátém místě. Štafetu CTIF dokončili jako osmí a útok CTIF na druhém místě. Po sečtení bodů obsadili pěkné 5. místo.
V závodě jednotlivců nastoupil za Blatnici Honza Robek. Na trati dlouhé 60 metrů překonával 1,5m vysokou bariéru, s hadicemi v rukou překonal kladinu a nakonec zapojoval hadice, rozělovač a proudnici. Byl to jeho první závod tohoto typu a na přípravu měl jenom jeden den. Trať zvládl velmi dobře i když s malými problémy a načerpal zkušenosti pro další závody.

Všichni naši mladí hasiči si zaslouží velkou pochvalu za dosavadní práci a prvotřnídní reprezentaci. Letos nás čeká ještě pět závodů a hodně další práce, abychom udrželi stejně dobré výsledky až do konce velké ceny okresu Hodonín.

 

               dsc03854--2-.jpg 
                snimek-007--2-.jpg           

     

 

 

 

 

 

 

 

 

Tady jsou videa ze závodů, dole najdete fotogalerii.

Požární útok, čas 22,95

Štafeta CTIF, čas 109,39

 Závod jednotlivců, Honza Robek - druhá dráha, zelenožlutý dres

 

 

Náhledy fotografií ze složky Závody Mistřín - 19. 5. 2013