Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. 10. 2011 - Dětské závody v Hrubé Vrbce

2. 10. 2011

První říjnovou neděli bylo krásné letní počasí s teplotou nad 25 st.
Dětské závody v Hrubé Vrbce se proto krásně vydařily a díky teplému počasí se mohlo závodit i v požárním útoku. Mimo tuto disciplínu se závodilo i ve štafetě 4 x 60 metrů s překážkami a štafetě dvojic.
Na trénik jsme měli jen necelé dva týdny a aby se děcka připravila na závody, trénovalo se před závodem 4x týdně a nově museli kluci z Fire teamu vyrobit kladinu, překážku, cvičný hydrant a další nářadí.
Soutěž byla zahájena slavnostním nástupem, na kterém našemu družstvu velel Honza Robek.
První část závodů byla věnována požárnímu útoku. Soutěž se konala dvoukolově a naše družstvo dosáhlo času 31,25 s. Vzhledem k tomu, že naše tréninkové možnosti jsou omezené a nemáme k dispozici vývěvu, nebyl tento čas špatný. V rámci dobrých vztahů a splupráce s Hroznovou Lhotou jsme vypomohli jedním závodníkem - Michalem Smějsíkem - při požárním útoku. Michal zapojoval Hroznové Lhotě béčko na rozdělovač. Na oplátku jsme měli od Hroznové Lhoty půjčené vybavení na štafety.
Na video z požárního útoku se můžete podívat zde: 
Dále se pokračovalo štafetou 4 x 60m. Tuto disciplínu běží 4 závodníci, kteří postupně překonávají překážky - první závodník musí zdolat kladinu, druhý přeskakuje 80cm překážku, třetí závodník přenáší hasicí přístroj a konečně čtvrtý musí zapojit hadice, proudinici a rozdělovač a donést proudinici do cíle. Všechna stanoviště jsou pečlivě kontrolována rozhodčími a za každou špatně provedenou překážku může hrozit bodová ztráta, nebo diskvalifikace.
Třetí disciplínou byla štafeta dvojic. Tuto štafetu běží 5 závodníků, kde jeden je velitelem, který proběhne celou trať. Po něm startuje první dvojice závodníků, kteří mají za úkol rozvinout hadici, připojit ji na hydrant a proudnici. Po jejich doběhnutí vybíhá druhá dvojice, která musí hadici a proudnici rozpojit a hadici smotat a donést do cíle. Také u této náročné štafety je kažý úkon hlídán rozhodčími a pochybení trestáno trestnými body.
Obě štafety se také běžely dvoukolově. Všechny náročné disciplíny naše děti zvládly. Byly to jejich první velké závody. Celkově se umístili na 4. místě a můžeme být na ně hrdí.
Naše družstvo mělo ve Vrbce silnou podporu rodičů a příznivců, kteří přijeli povzbudit naše malé hasiče.
Ve fotogalerii se můžete podívat, jak to našim borcům šlo...

Požární útok:
koš: Julie Buzíková, Theodor Vojtek
béčka: Marek Lukáš
rozdělovač: Michal Smějsík, Broněk Doložílek
levý proud: Saša Cícha
pravý proud: Honza Robek

Štafeta 4 x 60 m s překážkami:
kladina: Broněk Doložílek
překážka: Honza Robek
hasicí přístroj: Julie Buzíková
rozdělovač: Saša Cícha

Štafeta dvojic:
velitel štafety: Broněk Doložílek
první dvojice: Julie Buzíková, Honza Robek
druhá dvojice: Michal Smějsík, Saša Cícha

Trenér: Petr Buzík
Instruktoři: Martin Hruška, Pepa Sieber ml., Silvie Buzíková
Foto: Eva Štanglová

snimek-037.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2. 10. 2011 - Dětské závody v Hrubé Vrbce