Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. 6. 2011 - Tasov - dětské závody + oslavy výročí

19. 6. 2011

Od SDH Tasov dostalo naše dětské družstvo pozvání na děskou část místních závodů, konaných k příležitosti oslav 120 let založení SDH Tasov.
Oslavy začínaly ve 14:00 hodin průvodem přes Tasov. V čele průvodu jela historická ruční stříkačka tažená koňmi s hasiči v dobových uniformách a s historickými přilbami. Nechyběla ani  hasičská stříkačka z roku 1950, ale ani ukázka nejnovějšího hasičského vybavení.
Průvod končil v areálu starého hřiště, kde už byl připraven doprovodný program - ukázky hasicí techniky napříč historií. K tomu posloužily dva domky z lepenky a stará škodovka.
Požár prvního domku zdolala historická ruční stříkačka, kterou přitáhlo na místo koňské spřežení. Doboví hasiči měli velký úspěch. O tom, že hasiči musí být vždy připraveni, jsme se mohli přesvědčit za chvíli, když se první domek znovu rozhořel. Dva obětaví místní hasiči nečekali na příjezd techniky a oheň uhasili ručně s kýblíkama a sklidili velký potlesk .
Požár druhého, většího domku hasili hasiči z Kozojídek stříkačkou z r. 1950.
Historická technika si získala velký obdiv všech přítomných diváků.
O ukázku moderní techniky se postarali profíci z Veselí, kteří během pár minut „rozporcovali“ starou škodovku na hromádku plechů. Následný požár tohoto již bývalého auta uhasili dobrovolní hasiči z Lipova, kterým velí Michal Páč.
Naše dětské družstvo se pak připravilo na své první opravdové závody.
Družstvo Blatnice startovalo jako třetí a po prvním kole jsme byli první v naší kategorii. Před námi byli pouze starší žáci z Hroznové Lhoty. Po druhém kole jsme skončili na 3. místě, protože se všechna družstva hodnotila dohromady. Naše družstvo si ze závodů odvezlo pohár, diplom a každý dostal svoji medaili.

Složení našeho dětského družstva:

Koš a spoj: Tereza Štanglová, Julie Buzíková
Béčka: Honza Robek
Rozdělovač: Michal Smějsík, Jáchym Tomeček
Pravý proud: Jakub Šeda
Levý proud: Matěj Šeda
Náhradníci: Marek Lukáš, Alexandr Cícha, Lukáš Farkaš

Instruktoři: Josef Sieber, Martin Hruška, Jakub Buzík, Tomáš Sieber  

dsc_0449.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky 18. 6. 2011 - Tasov - Dětské družstvo